Välj en trygg leverantör av hemstädning

Så städar vi

Detta ingår i vår hemstädning:

SAMTLIGA RUM:

 • Dammsugning av golv och mattor
 • Våttorkning av golv
 • Putsning av speglar
 • Dammtorkning på fria ytor

KÖK:

 • Avtorkning av vitvaror och köksfläkt utvändigt
 • Avtorkning av köksluckor och lådfronter utvändigt
 • Rengöring av köksbänkar och diskbänk, kakel, spis, mikrovågsugn
 • Rengöring av sopskåp (men ej sopkorg)

BADRUM & TOALETTER:

 • Rengöring av toalett/dusch/badkar och kakel
 • Utvändig torkning av badrumsskåp och spegel
 • Rengöring av handfat och vattenkran
 • Utvändig rengöring av vitvaror

För att försäkra att alla moment utförs följer vi en checklista med ovanstående punkter. Checklistan lämnas ifylld hos dig efter varje städning så att du kan se att alla moment har blivit utförda. Städaren fyller också i om det finns material eller produkter som måste köpas in till nästa städtillfälle.

Tänk på att det sparar både tid för oss och pengar för dig om städningen kan genomföras så effektivt som möjligt. Vi ber er därför vänligen plocka undan lösa föremål som leksaker, kläder m.m. inför städtillfället.

Vi erbjuder även hjälp med strykning för samma låga kostnad. För att garantera ett bra resultat behöver vi då tillgång till ett strykjärn, en vattenflaska och en hel och ren strykbräda. 

Hemstädningstips för badrummet

Städning av badrummet är något som är tidskrävande om det skall göras ordentligt då det finns många ytor som behöver noggrann rengöring. Det bästa är att investera i en mikrofibertrasa som fungerar bra för att göra rent i badrummet och andra ställen vid en hemstädning. Mikrofibertrasor är bra att använda i alla rum då de tar bort mycket smuts utan att man behöver en massa rengöringsmedel, tänk på att ha olika trasor för olika ställen så att bakterier inte sprids. Toalettstolen ska tvättas både inuti och utanpå. Använd mikrofibertrasa med såpa för att göra rent utanpå.

I toaletten kan du använda rengöringsmedel som du låter ligga kvar en stund, sen använder du en borste och spolar. Handfatet och badkaret kan också tvättas med hjälp av en mikrofibertrasa samt såpa, det kan räcka med att den är lätt fuktig för att få det rent. Använd inte hårda svampar då de kan repa och lämna fula märken i keramiken.

Har du en dusch med en kabin av glas eller plast kan du använda en fönsterskrapa då du använt den, så att det inte blir lika mycket kalkfläckar. Annars är ättika en vätska som är bra att använda mot kalkfläckar. Avloppen i badrummet ska rensas ca en gång varje månad för att få ett bra vattenflöde. Detta är ganska ofta men desto oftare det görs desto mindre blir det att göra nästa gång. Känner du en illaluktande odör från avloppen, så kan det vara så att det är mycket smuts i dem. Du kan då börja rengöra dem själv och se om problemet försvinner. Propplösare är något annat du kan testa, men det bör inte användas för ofta då det kan skada rören. Kokande vatten med bikarbonat är en hemmagjord propplösare som du också kan testa för att få ett bättre vattenflöde i dina avlopp. Badrumsgolvet städas som vanligt genom att dammsuga först och sen torka med en mopp. Har du ett duschdraperi kan du tvätta det genom att lägga det i tvättmaskinen då och då för att hålla det fräscht. Det är bra att göra en grundlig hemstädning av badrummet ca varannan vecka.

Städning av golv, hyllor och andra ytor

Att rengöra golven är mycket viktigt vid en hemstädning, det skall dammsugas eller att man använder en mopp med mikrofibertrasa. Som inte gör att dammet sprids runt som det gör med en soppborste. Efter det bör du använda en fuktig mopp och såpa för att få bort ingrodda fläckar. Mikrofiber trasan går att använda på de allra flesta ställena i huset vid en hemstädning, och så även för att torka hyllor och bänkar. Vilket ska göras ca en gång i veckan. Soffan är ett ställe där man spenderar mycket tid, det är därför viktigt att dammsuga den minst en gång varje vecka för att få bort smuts och damm. Har du djur kan du behöva göra det oftare, då de tappar mycket päls. Mattor drar också till sig mycket smuts så även de bör du dammsuga, skaka av och tvätta. Beroende på vilket material det är på den kan du antingen tvätta den själv eller lämna in den på kemtvätt.