Välj en trygg leverantör av hemstädning

RUT-avdrag för hemstädning

Hemstädning är en av de tjänster som omfattas av det så kallade RUT-avdraget. Du kan få upp till 50 000 kronor per år i skattereduktion via RUT. Detta kombinerat med våra förmånliga priser gör oss till ett svårslaget val.

Här kommer vi att gå igenom i detalj hur detta RUT-avdraget fungerar.

Rengöring, Underhåll och Tvätt…

…är vad RUT står för och sedan 1 juli 2009 kan privatpersoner få skattereduktion genom fakturamodellen för husarbeten som städning, barnpassning och trädgårdsarbete.

När du utnyttjar RUT betalar du endast halva arbetskostnaden till oss (vi har givetvis F-skattsedel, vilket är ett krav) och sedan begär vi ut resten av arbetsersättningen av Skatteverket, när arbetet är utfört. Följande år står det förtryckt i din inkomstdeklaration hur stort belopp du har fått i preliminär skattereduktion.

Notera att det bara är själva arbetskostnaden som är avdragsgill, våra resekostnader och materialkostnader i samband med hemstädningen är det inte.

Dra av upp till 50 000 kronor

Maxavdraget är som nämnts 50 000 kronor per år. Detta gäller per person så är ni två i hushållet kan skattereduktionen följaktligen bli ända upp till 100 000 kronor. Man måste fylla minst 18 år det år man köper tjänsterna och man måste vara obegränsat skatteskyldig i Sverige för att ha rätt till RUT-avdraget.

Självklart kan avdraget aldrig bli större än din/er slutliga skatt.

Annat som omfattas av RUT

Det kan vara intressant att veta att utöver städning kan du få RUT-avdrag för följande tjänster:

  • Barnpassning, hämtning och lämning vid förskola
  • Omsorg i samband besök på bank, vårdcentral osv.
  • Matlagning & Klädvård
  • Snöskottning
  • Gräsklippning